Chili Con Carne

Ingrediënten 4 personen

 

500 gram rundergehakt 

1 rode ui

1 rode paprika 

1 groene paprika 

1 teen knoflook 

Kidneybonen blik of pot 360-400 gram

Bruine bonen blik of pot 360-400 gram

1 zakje Kruidenmix Chili Con Carne Santa Maria

1 klein blikje tomatenpuree 

1 blik tomatenblokjes 400 gram

Vers gemalen peper en zout 

( bruine basterdsuiker of Cacaopoeder)

Bereidingswijze 

Snipper de ui, pers het teentje knoflook. Snijd de paprika's in blokjes. Doe wat olijfolie in een pan. Voeg daar de ui en knoflook aan toe, en bak even. Voeg het gehakt toe, kruid met wat versgemalen zout en peper en bak het rul. Doe nu de paprika blokjes erbij en bak even mee.

Doe het blikje tomatenpuree erbij en bak dit even mee. Even goed verhitten om de tomatenpuree te ontzuren. Doe nu het zakje Chili con carne Kruidenmix erbij en roer goed door.

Nu het blikje tomatenblokjes en de bonen toevoegen. Goed door roeren. Laat het nu 15 minuten op een laag vuur even heel zachtjes pruttelen. Proef of de smaak goed is. Voeg eventueel nog wat peper of zout toe.

Ik vind het lekker om of een halve theelepel Cacaopoeder toe te voegen. Of een eetlepel bruine basterdsuiker. Komen de smaken nog beter naar voren. 

Wij eten dit met rijst of in de winter met verse aardappel puree. Of aardappel puree gegratineerd met kaas uit de oven. Ook is het lekker met wraps. Ik had vanavond wat Chili over, Doe ik morgen in een wrap als lunch.