Krieltjes salade met gerookte kip

Ingrediënten

600-800 gram krieltjes

Stukje gerookte kipfilet ongeveer 200-250 gram

2 stengels bleekselderij

2 lente uien

1 rode ui

5-6 eetlepels rozijnen

Stukje belegen kaas in blokjes gesneden

augurkjes in blokjes

zilveruitjes

2 a 3 eetlepels mayonaise

2 a 3 eetlepels crème-fraiche

Vers gemalen peper/zout

1 turks brood

Kruidenboter

Bereidingswijze

Kook de voorverpakte krieltjes in water met een snufje zout 8 minuten. Doe dit even van te voren, en laat de krieltjes afkoelen.

Snijd de kip, bleekselderij, lente ui, rode ui, kaas en augurken in blokjes. Doe deze bij de afgekoelde, doormidden gesneden krieltjes in een grote kom. Laat de rozijnen even wellen, dep ze droog, en doe die er ook bij. Ook de uitgelekte zilveruitjes. Meng alles even goed door elkaar. Klop de crème-fraîche even los in een schaaltje. En doe dat samen met de mayonaise bij de salade. Meng dit goed door elkaar. Breng nog wat verder op smaak met een klein beetje peper/zout.

Zet het een uurtje in de koelkast.

Eet het met bijv een lekker stukje focaccia brood, of Turks brood en kruidenboter.