Lemon Cake

Ingrediënten 

200 gram bloem

220 gram suiker

2 theelepels bakpoeder 

3 eieren

40 gram roomboter

Sap van 2 citroenen 

Rasp van 2 citroenen 

130 ml zonnebloemolie 

Snufje zout

 

Voor de icing

140 gram poedersuiker

1 eetlepel water

Sap van halve citroen

Voor decoratie rasp van 1 citroen

 

Bereidingswijze 

Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een grote kom. Mix in een andere kom de eieren, suiker, boter, citroensap, citroenrasp en de zonnebloemolie. 

Mix dan de natte ingrediënten met de droge ingrediënten en mix tot een mooi egaal cake beslag.

Vet een cakevorm in met wat boter, en leg er een vel bakpapier in. Zodat je de cake er straks gemakkelijk uit kan tillen. Bak de citroen cake in 45 a 50 minuten in een voorverwarmde oven. Van 170 graden.

Haal de cake uit de oven, en til deze aan het bakpapier meteen uit de vorm. Laat afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de icing. Roer de poedersuiker los met een lepel water, e wat citroensap. Breng een laagje aan op de cake. Strooi als laatste nog wat geraspte citroenschil over de cake.