Lemon Cake
Ingrediënten
200 gram bloem
220 gram suiker
2 theelepels bakpoeder
3 eieren
40 gram roomboter
Sap van 2 citroenen
Rasp van 2 citroenen
130 ml zonnebloemolie
Snufje zout
Voor de icing
140 gram poedersuiker
1 eetlepel water
Sap van halve citroen
Voor decoratie rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een grote kom. Mix in een andere kom de eieren, suiker, boter, citroensap, citroenrasp en de zonnebloemolie.
Mix dan de natte ingrediënten met de droge ingrediënten en mix tot een mooi egaal cake beslag.
Vet een cakevorm in met wat boter, en leg er een vel bakpapier in. Zodat je de cake er straks gemakkelijk uit kan tillen. Bak de citroen cake in 45 a 50 minuten in een voorverwarmde oven. Van 170 graden.
Haal de cake uit de oven, en til deze aan het bakpapier meteen uit de vorm. Laat afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de icing. Roer de poedersuiker los met een lepel water, e wat citroensap. Breng een laagje aan op de cake. Strooi als laatste nog wat geraspte citroenschil over de cake.