1 2 3 klaar knoflook garnalen
Een lekker snel klaar weekend gerecht. Garnalen, geserveerd met salades en brood. Zo klaar en heel erg lekker.
Benodigdheden 2 personen
400-500 gram grote garnalen (diepvries is ook prima)
4 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
peper/zout
Verse peterselie
Donker bruin brood
Kruidenboter
Salade naar keuze
Bereidingswijze
Spoel de garnalen af, en droog ze goed. Gebruik je diepvries garnalen laat ze dan eerst goed ontdooien. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Hak wat verse peterselie. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan. Bak de knoflook licht aan. Voeg dan de garnalen toe, samen met wat peper en zout. ( Ik gebruik altijd vers gemalen zout en peper ) Bak de garnalen op hoog vuur 4 a 5 minuten. Tot ze gaar zijn en een mooi kleurtje hebben. Roer er als laatste de peterselie doorheen.
Serveer met dik gesneden donker bruin brood en kruidenboter. En een salade. Ik had vandaag een tonijn salade en rauwkost salade.