Stroganoff pannetje

Gehaktballetjes, in een stroganoff saus. Lekker bij rijst. Maar kan ook bij bijv aardappelpuree, of gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten 4 personen

Voor de gehaktballetjes

500 gram halfom gehakt
paneermeel
1 ei
1 zakje gehakt kruiden stroganoff

Voor de stroganoffsaus

3 kleuren paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in smalle repen gesneden. Een rode, gele en groene.
1 bakje champignons, in plakjes gesneden
1 rode ui  fijngesnipperd
2 a 3 volle eetlepels paprikapoeder ( mag echt flink wat zijn, dat geeft de saus een mooie smaak )
Groot blikje tomatenpuree 
1 runderbouillonblokje
200-250 ml kook of slagroom
peper/zout

1 volle theelepel gerookt paprikapoeder 

Rijst

Bereidingswijze

Doe de ingrediënten voor het gehakt in een kom en voeg naar smaak ook wat peper toe. Kneed het gehakt door elkaar en draai er gehaktballetjes van.

Verhit wat vloeibare margarine in een koeken of braadpan. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom goudbruin. Je hoeft de gehaktballetjes nog niet helemaal gaar te bakken, want ze garen straks verder in de saus. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.

Bak de paprika’s, champignons, ui, en paprikapoeder en gerookt paprikapoeder in het bakvet van de gehaktballetjes op middelhoog vuur. Ik doe altijd eerst de ui,dan de paprika's en als laatste de champignons. Doe de paprika poeder en gerookt paprika poeder er ook bij. Voeg ook wat peper en zout toe. Bak net zolang totdat de groenten mooi gebakken en zacht zijn. Zet het vuur nu wat lager.

Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.  Tomatenpuree even bakken, doe je altijd om de tomatenpuree te ontzuren, daar wordt hij lekkerder van.

Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 200 ml water en de 200-250 ml room toe. Breng het aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn en de saus iets is ingedikt. Proef, en voeg eventueel nog zout, peper, of paprikapoeder toe. Serveer met rijst.