Penne met paddenstoelen, ham en mascarpone
Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel vloeibaar bak product
1 sjalot
1 ui
400 gram gemengde paddenstoelen ( Je kan ook 200 gram champignons en 200 gram kastanje champignons gebruiken )
300-400 gram penne pasta
150 gram mascarpone
6 takjes verse tijm geritst
150 gram beenham reepjes
Vers gemalen zout en peper
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie en boter in een hapjes of braadpan. Fruit hierin de ui en de sjalot. Voeg hieraan de paddenstoelen toe, die je in plakken of stukken hebt gesneden. Voeg hieraan wat vers gemalen peper en zout toe. Bak deze lekker even mee.
Kook ondertussen de penne in water met wat zout.
Voeg de ham reepjes en mascarpone toe aan de paddenstoelen en roer tot een gladde saus.
Roer ook de tijm er door.
Meng de penne door de saus.
Maak eventueel op smaak met nog wat verse tijm, versgemalen zout en peper.
Ook heb ik een foccacia brood afgebakken, wat ik voor het de oven inging heb ingesmeerd met een mengsel van olijfolie, vers gemalen zeezout, en Italiaanse kruiden.