Kippenragout pasteitje

Ingrediënten 6 tot 8 pasteitjes 

1 hele kip 
Water en kip bouillon tabletten
1 grote bak champignons
100 gram roomboter
100 gram bloem
6-8 pastei bakjes
Scheutje kookroom
peper en zout
Half bosje peterselie fijn gehakt

Bereidingswijze


Maak van kippenbouillon blokjes en water bouillon in een flinke pan. Doe de kip in de bouillon in een pan, breng aan de kook, en laat de kip een uur of 2, 2.5  zachtjes koken.
Bak ondertussen de champignons die je in schijfjes hebt gesneden in een koekenpan met wat peper en zout. Doe ze in een zeef of vergiet om ze te laten uitlekken.

Neem de gare kip uit de bouillon, en laat even wat afkoelen. Zeef de bouillon even zodat de oneffenheden eruit zijn. Bewaar de bouillon!! 
Haal het kippenvlees van de kip, en maak mooie stukjes.


Smelt in een pan met dikke bodem de roomboter. Voeg er in één keer de bloem aan toe, en bak deze heel zachtjes 1 minuut mee.  (Belangrijk, de bloem moet even garen, anders krijg je rauwe kleffe bloem smaak) Schenk dan steeds de bouillon in kleine beetjes erbij, en roer constant!!!!! Schenk vocht, tot je de juiste dikte hebt bereikt. Voeg zonodig wat peper en zout  toe.

Blijf roeren, tot een mooie gladde ragout ontstaat. Voeg dan de kip, gebakken champignons, en scheutje kookroom toe.

Laat nu de ragout nog tien minuten op een heel klein vuurtje zachtjes pruttelen. Vaak roeren!! Warm ondertussen de pastei bakjes op in de oven. Roer op het allerlaatst de fijn gesneden peterselie erdoor. En strooi nog wat peterselie erover op het bord bij serveren.