Petit Beurre taartjes mini

Dit is een favoriet taart recept van onze familie. Mijn moeder maakte deze altijd vroeger, nu ook nog steeds trouwens. En nog steeds is het een favoriet. Deze keer heb ik deze één persoon kleine taartjes gemaakt. Maar je kan natuurlijk ook van de ingrediënten een grote taart maken.

Benodigdheden voor ongeveer 20 stuks

4 a 5 pakken thee biscuit
200 gram witte basterd suiker.
3 zakjes vanille suiker.
2 ei dooiers.
5 eetlepels warme melk.
1 pakje roomboter.
Een schaal, sterke lauwwarme koffie.

                           Hagelslag.

Bereidingswijze

Een platte schaal, of dienblad als ondergrond.

Laat de boter zacht worden. Zet sterke koffie, en laat deze wat afkoelen tot deze lauw warm is. Heb je een Senseo, of bijvoorbeeld nespresso, gewoon een kopje of vier zetten, en dan in een schaaltje doen. Meng de zachte boter, ei dooiers, warme melk, vanille suiker door elkaar. Met een mixer, tot een gladde massa. Mix dan de basterd suiker er door heen. Tot je een mooie massa hebt. Doop de thee biscuit in de koffie, en leg ze op een schaal. Niet te lang, dan vallen de koekjes uit elkaar. Maar toch wel een seconde of drie vier per koekje, zodat de koffie erin trekt.

Maak dan stapeltjes van 5 steeds. Smeer tussen elke laag koekjes, een laag crème. En maak ze 5 koekjes hoog.Smeer dan ook de bovenkanten en zijkanten in met de boter crème En als laatste bovenop en rondom hagelslag. Je kan natuurlijk ook 1 grote taart ervan maken. Wil je een extra grote taart, neem dan gewoon alle ingrediënten dubbel. 

BELANGRIJK........
Niet de taart meteen nuttigen, maar een nacht laten staan! Zodat de koekjes zacht kunnen worden.
En NOOIT de taart in de koelkast zetten! Wordt hij veel te hard. En is hij niet lekker. Op een schaal, en goed afdekken met aluminium folie. Blijft hij drie dagen lekker.