Paprikasoep

Ingrediënten 4 personen

4 rode paprika's 

4 grote Roma tomaten 

2 uien

2 tenen knoflook

Klein blikje tomatenpuree 70 gram

1 liter bouillon van groentebouillon tablet

Kookroom

Olijfolie 

Paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, versgemalen peper en zout 

 

Bereidingswijze 

Snijd de uien,  knoflook, paprika's, tomaten in stukjes. 

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook aan. Dan de paprika's erbij, en weer even aanbakken. Dan het blikje tomatenpuree erbij. En ook even meebakken. Voeg ook, zout  peper, paprikapoeder en gerookt paprikapoeder toe. Altijd voorzichtig met gerookt paprikapoeder. Geeft veel smaak en pit.

Dan de in stukjes gesneden tomaten erbij, en de bouillon. Breng aan de kook. En laat de soep 20 a 25 minuutjes zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, en pureer de soep met de staafmixer. Vind je het lekker, als de soep een beetje een zoete smaak heeft, voeg dan voor het pureren een eetlepel donkerbruine basterdsuiker toe.

Schenk er een klein scheutje kookroom in, bij het inscheppen. Serveer met bijvoorbeeld foccacia brood,  Turks, of stokbrood. Met kruidenboter en tapenade.