Nectarine taart

Een frisse, zacht zoete taart, met een vleugje zomer.

Ingrediënten


1 kg rijpe nectarines
12 blaadjes gelatine
500 gram volle kwark
250 ml slagroom
200 gram witte basterdsuiker
1 eiwit
1 pak lange vingers
1 zakje slagroom versteviger

Bereidingswijze

Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water, minstens 10 minuten. Vet de springvorm in met boter. En doe er daarna bakpapier in, op de bodem en zijkanten. Dan krijg je de taart heel gemakkelijk uit de springvorm.

Verdeel de lange vingers (suikerkant naar beneden) over de bodem van de springvorm.

Schil de helft van de nectarines en pureer ze tot moes met de staafmixer. Doe de nectarine moes in een steelpan en verwarm niet laten koken. Zet het vuur uit en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe aan de warme nectarine moes. Roer totdat de gelatine is opgelost.